keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kyykkää, kyykkää!!


Kevät on jo täydessä käynnissä ja juoksupoluille alkaa virrata entistä enemmän ihmisiä. Hyvä niin! Juoksu on helppo ja mahtava harrastus, jonka alussa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota muutamiin seikkoihin..

Oikeanlaiset kengät & sopiva alkukuormitus

Suomenojalla kouluttauduttiin tänään asian tiimoilta, jotta jokainen teistä voisi juosta vielä juhannuksen jälkeenkin hyvillä mielin =)


Kiitokset kaikille mukana olleille!

torstai 20. maaliskuuta 2014

Tervetuloa takaisin Riitta!


Maaliskuussa saamme jälleen vahvistusta Suomenojan joukkoihin, kun Fysio- ja lymfaterapeutti Riitta Vesanen palaa hiljalleen äitiyslomalta takaisin töihin. Riitan palveluita on mahdollista saada myös sujuvalla ruotsin kielellä!

Riitalle voit varata aikoja näin aluksi lähinnä viikonloppuisin, alkaen sunnuntaista 30.3. Vapaat ajat löyvät Suomenojan nettiajanvarauksesta!

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Kotivinkki: Alaselän jomotus/väsyminen

Kuntosali- ja kotiharjoittelusta on useiksi vuosiksi lähes täysin unohdettu eräs tärkeä liike; vatsalihasharjoitteen tekeminen nilkat tuettuna. Tämän liikkeen ajatellaan olevan lähes fuskausta ja vatsat ollaan teetetty jumppatunteja myöten jo pitkään muilla tekniikoilla kuten, jalat pallon päällä, jalat ilmassa tms. Pääasia, ettei ainakaan nilkat ole tuettuina! Samalla on kuitenkin jäänyt unohduksiin jotain...

Yksi alaselkää tukevista lihaksista on lannesuoliluulihas eli iliopsoas. Tuon lihaksen harjoittelu onnistuu sen sijainnin vuoksi ainoastaan nilkat tuettuna tehtävillä vatsalihastoistoilla. Mikäli kärsit väsymyksen ja heikkouden tunteesta alaselän alueella, esimerkiksi seisoessasi pitkiä aikoja, palauta ihmeessä tämä seuraava liike viikkorutiineihisi! Vatsalihaksien treenausta voit jatkaa haluamillasi variaatioilla..

 

Ohje:
Selinmakuulla, jalat tuettuna esim. sohvan alla. Laita kädet niskan taakse ja nouse ylös asti. Tee 3x max.